söndag 28 augusti 2011

Cupcakes & Whoopies



Idag var det bakdag för mig. Gjorde både chokladwhoopies med vaniljfyllning och cupcakes med vaniljfrosting. Whoopis är lätta och roliga att göra och det finns många variationer på smaker och olika sätta att dekorera dem på. Nedan följer recept på chokladwhoopies med vaniljfyllning som jag hällt lite grön karamellfärg i.

Chokladwhoopies
40 små kakor, alltså 20 whoopies

4 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
100 g rumstempererat smör
1 1/3 dl socker
1 ägg
1 dl mjölk

Vaniljfyllning

250 g mascarpone eller philadelphia
1 tsk vanligsocker
1 dl florsocker (kan behövas lite mer om man anväder philadelphia)

Värm ugnen till 175 grader. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, salt och vaniljsocker. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Rör ned ägget. Vänd försiktigt ned mjölblandningen i smeten, med tex en slickepott och rör tills allt är blandat. Tillsätt till sist mjölken. Klä några plåtar med bakplåtspapper. Spritsa eller klicka ut smeten till kakor stora som en femkrona. De flyter ut lite i ugnen så placera dem inte för tätt. Grädda mitten av ugnen i ca 10 minuter. När de svalnat kan man lägga fyllningen mellan kakorna.

Vaniljfyllningen blandas med hjälp av en elvisp eller matberedare, men kör på låg hastighet annars kan fyllningen bli för tunn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar