torsdag 26 juli 2012

Pilgrimsmusslor med halstrade svartrötter och morötter




Igår hade vi fin besök från Stockholm och Göteborg. Champangen ställdes på kylning några timmar innan gästerna kom och när de anlänt var det dags att korka upp och plocka fram tilltugget som bestod av chokladdoppade jordgubbar, tapenad med soltorkade tomater och bröd med getost toppat med honung. När vi minglat i det fina vädret druckit upp champangen var det dags för förrätten, pilgrimsmusslor med halstrade svartrötter och morötter. En succè:) Nedan följer receptet på denna enkla men så underbart goda förrätt. Vi tog morötter som vi själva odlat, känns lite speciellt med egen odlat.

Pilgrimsmullsor med halstrade svartrötter och morötter (6 port)

12 pilgrimsmusslor
3 finhackade scharlottenlökar
3 finhackade vitlökar
1,5 dl hackad persilja
Svartrötter (skalade och skurna i fina lite längre bitar)
Morötter (skalade och skurna i fina lite längre bitar)
Havssalt
Smör

Lägg gärna morötterna och svartrötterna i lite kallt vatten innan de halstras i en stekpanna. Inte i samma skål med vatten. Stek morötterna och svartrötterna i smör ca 3min på varje sida, när de är klara lägg upp på tallrik och strö över havssalt. Fräs vitlök, scharlottenlök och persiljan i lite smör när det är klart ta bort och lägg på pilgrimsmusslorna. Stek hastigt på bägge sidor, ska bara hettas upp. Lägg sedan upp pilgrimsmusslorna och häll på scharlottenlöksblandningen. Ät direkt och servera ett passande gott vin till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar