söndag 30 september 2012

Vit chokladmousse med limemarinderade hallon

 
Vitchokladmousse med limemarinerade hallon är en efterrätt som bara smälter i munnen. GOTT!!! Att servera i kaffekoppar blir lite extra festligt.... Det är enkelt att göra mousse och kan lätt förberedas dagen innan. Man kan dock inte lägga på de limemarinerade hallonen dagen innan utan de läggs på precis när man ska servera.
 
Vitchokladmousse 6 kaffekoppar = 6 portioner
 
200g vit choklad
2 ägg
3 dl grädde
1,5 dl kesella
2-3 msk vaniljsocker av bättre sort
 
Limemarinerade hallon
 
honung
lime
socker
 
Smält chokladen i vattenbad. Vispa undertiden grädden med vaniljsockret. Vispa upp ägget. Vänd ner den smälta chokladen de uppvispade äggen och rör försiktigt runt under tiden. Vänd sedan ner i grädden tillsamman med kesellan. Häll upp i tex kaffekoppar. Låt stå svalt. Hit kan förberedas.
 
Blanda honung lime och socker, smaka av. Jag har tyvärr inga mått här utan man smakar sig fram. Kan vara bra att börja med tex 1,5 msk honung.... Låt hallonen stå och dra ca 1 timme innan de läggs på moussen.
 
 
 
 

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar