måndag 31 december 2012

Olivbollar med västerbottenost

 
Nyårsafton idag och till förrätt har vi bestämt att det ska vara tapasliknande. Jag har fått äran att göra lite godsaker till förrätten och efterrätten. Men här kommer recept på underbart goda olivbollar (givetvis har jag provsmakat).... Jag önskar alla ett
GOTT NYTT ÅR
 
Olivbollar ca 25-30 st
 
100 g smör
2 dl vetemjöl
2 dl västerbottenost
Oliver (hur många beror på hur mycket olivsmak man vill ha)
Ägg
Sesamfrön alt valmöfrön
 
Mixa sammanallt utan ägg och sesamfrön till en jämn deg. Rulla till lagomstora bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö på sesamfrön eller vallmofrön. Grädda mitt i ugn 10-12 min 225 grader. Serveras helst ljumna.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar