onsdag 8 maj 2013

Gräddtårta

 
I måndags fyllde Adam 6 år och givetvis var tårta ett måste. Inspiration har jag hämtat från Linda Lomelinos tårtbok. En klassisk gräddtårta med hemmagjorda tårtbottnar, en neutral och en med svart karamellfärg i. Sedan är det bara att fylla lagren med vad man själv tycker är gott.
 
Tårtbotten
 
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2-3 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
50 g smält smör
(karamellfärg)
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt sedan alla ingredienser med elvisp till en slät smet. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i ca 35-45 min (beroende på ugn). Gör prov med tandpetare för att se om den är klar. Den får inte bli för torr. Låt svalna innan den delas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar