söndag 9 juni 2013

Syrensaft

 
Då har jag för första gången testat på att göra en egen syrensaft. Den var lite annorlunda, söt och blommig i smaken. Påminner lite lite om rabarbersaft men ändå inte... Ja, det är svårt att förklara. Nu har syren börjat blomma klart och har ni inte testat och gillar att göra saft är det helt klart ett måste nästa år. Fick tips av en kollega att det var även väldigt gott att blanda saften i en drink....
 
Syrensaft
 
20 klasar lila syren (jag tog hälften vita hälften lila)
1 kg socker
1 liter vatten
30 g citronsyra
1 1/2 stora lime
 
Börja med att skölj syrenen ordentligt, bara blommorna ska användas ej kvistar. Skölj och skiva sedan limen i skivor, lägg syrenblommorna och limen i en stor skål. Häll socker och vatten i en kastrull. Koka upp tills sockret löst upp och tillsätt sedan citronsyra under omrörning. Häll sedan över den kokheta vattenblandningen över limen och blommorna och låt svalna under locka. Ställ sedan in i kylen och låt stå i 3 dygn. Sila bort blommorna och häll upp i flaskor. Hoppas det smakar:) .... Jag gillade saften....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar