torsdag 26 september 2013

Kladdkakemuffins med smak av mint och polkagrisfluff

 
För alla kladdkakeälskare är det här en riktig höjdare, kletigt gott med polkagrissmak på toppen. Jag säger bara mmmmm......., ni måste testa. Det är inte särskilt svårt att göra och sedan har man en riktigt god fika eller en efterrätt.
 
Kladdkakemuffins med smak av mint och polkagrisfluff ca 10 st
 
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
0,5 dl råsocker
1 1/2 dl vetemjöl
2-3 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
50 g ljus eller mörk choklad
en nypa salt
10 st after eight
 
Polkagrisfluff
Ca 100 g polkagrisar
2 dl grädde + 1 dl grädde till uppvispning
 
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna  i en skål. Smält smör och låt sedan chokladen smälta i smöret. Blanda samman alla ingredienserna utom after eighten med en elvisp. Häll upp i format till lite mer än hälften, lägg sedan på en after eight på varje och avsluta med mer smet på toppen. Grädda i ugnen lite lägre än mitten på 175 grader i ca 10-14 minuter beroende på ugn. Den får inte bli torr. Ta ut och låt svalna.
 
Smält polkagrisarna i 2 dl grädde och rör runt då och då. Får inte koka. När allt är smällt låt svalan i kylen minst 5-6 timmar. Ta sedan ut polkagrissmeten och vispa upp med 1 dl grädde. Färdigt att spritsa på kladdkakemuffinsen. Dekorera med krossade polkagrisar. Färdigt att äta !!!! :)
 



2 kommentarer:

  1. Det här ska jag testa - älskar både kladdkaka och polkagrisar så det måste ju bara bli så bra :)

    SvaraRadera
  2. Det är fantastiskt bra, lovar en succé !!!

    SvaraRadera