torsdag 17 oktober 2013

Nutella chocolate pots ... tjejmiddag



 
Igår var det onsdag och då var det tjejmiddag hos mig. En mycket trevlig lyckad kväll som tog slut alldeles för snabbt. En succé var efterrätten det blev många mmmmmm..... receptet hade jag hittat på en blogg sweet and simple men fick testa att plocka bort en ingrediens då vi hade en äggvite allergiker. La även till lite extra så lite omgjort recept men annars samma. Vi jämförde med oss andra som fick med hela ägg i och konstaterade att det smakade precis detsamma. Så receptet nedan behöver man inte i ett helt ägg om man inte vill. Gästerna fick även välja om de vågade på att ha creame fraiche på eller om de ville ha efterrätten lite sötare så då blev det glass för en del. Hälften valde glass hälften creame fraiche. Jag själv föredrar creame fraichen men smaken är ju olika. Huvudrätten bestod av pasta med räkor och mmmmm.... gott men mäktigt då det är ganska mycket grädde i. Jag lovar om ni testar efterrätten så lär ni inte bli besvikna och huvudrätten tar inte lång tid att laga och känns väldigt lyxig.... Imorgon är det fredag och helg ser framemot att baka i helgen.....
 
Nutella chocolate pots
 
 
2 dl grädde
1 dl mjölk
0,5 dl socker
1- 1,5 dl nutella
100g ljus choklad
4 äggulor
1 ägg (inte nödvändigt)
2 tsk vaniljsocker
Flingsalt
Creame fraiche eller glass
Granatäpple eller passionsfrukt
 
Sätt ugnen på 125 grader. Koka upp grädde, mjölk, socker och vaniljsocker. Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa äggulor och nutella  vänd sedan i den smälta chokladen och vispa igen med elvisp snabbt. Vänd ner nutella/chokladblandningen i kastrullen och vispa kraftigt men vanlig visp tills du känner att allt gått samman. Vill man här kan man ta ett ägg i och vispa igen. Häll sedan upp i portionsformar som du ställt i en ugnsform som är fylld till hälften av skålarna med ljummet vatten. In i ugnen mitten eller lite lägre (beroende på ugn) och låt stå i ca 1,5 timme. Ta ut och låt svalna i kylen ett par timmar. Ta ut före servering och lägg på creame fraiche eller glass samt granatäpple eller passionsfrukt. Säger bara mmmmmmm.......
 
 
Pasta med räkor sockerärtor och hariocoverts
 
Pasta
1 msk smör
2 msk vetemjöl
2 små vitlöksklyftor
Rivet skal av en 1/2 citron
4 msk hummerfond
Salt
Chilliflakes
Parmesanost
1 förpackning sockerärtor
1-2 dl haricoverts
400-500 g räkor (jag valde färdigskalade frysta)
1 dl mjölk
4 dl grädde (matgrädde funkar om man vill ha det lite sundare)
 
Smält smöret i en kastrull och häll på vetemjölet, rör runt och tillsätt mjölk och grädde. Låt puttra till det tjocknar, vispa ganska ofta så det inte bränns vid. Tillsätt sedan vitlök, hummerfond och rivet skal av citron och även lite salt. Låt puttra samman igen och häll till sist i räkor klippta sockerärtor och haricoverts. Pastan kokar under tiden man gör räksåsen så ska vara klar då räksåsen är klar. Blanda samman pastan med räksåsen och lägg upp på tallriken och strö på chilliflakes och parmesanost. Dekorera gärna med färska räkor jämte, gott och ser läckert ut. Smaklig måltid!!!
 
 
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar