måndag 26 augusti 2013

Snickerspaj


Att jag älskar sötsaker har väl inte undgått någon:), alltid kul att testa nya sötsaker. Denna snickerspaj är underbart god men väldigt mäktig, serveras med grädde eller glass till. Gillar ni snickers kommer ni älska denna paj.

Snickerspaj

Pajskal
100g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 ägg

  Fyllning 1
 170 gram snickers
 2 dl dulce de leche

                                                  Fyllning 2
                                                  400 g philadelphiaost
                                                  3 äggulor
                                                  1 msk jordnötssmör
                                                  1 tsk vaniljsocker
                                                  2 msk grädde
                                                  0,5 dl socker

                                                  Chokladöverdrag
                                                  300 g mörkchoklad
                                                  Ca 2 - 3 dl jordnötter

Blanda samman alla ingredienser till pajskalet och tryck ut i en form. Hacka snickers och lägg ut i pajskalet, klicka sedan över dulce de leche,( har man inte hittat dulce de leche går det bra att koka kondenserad mjölk istället och använda). Vispa samman ingredienserna till fyllning 2 och häll sedan över pajen. Grädda i 200 g mitt i ugnen och i ca 30-40 minuter. Låt sedan stå i kylen ca 2-3 timmar. Smält chokladen och ringa över pajen och strö på jordnötterna och sist igen ytterligare lite choklad på jordnötterna. Låt stå svalt en stund och ta ut ca 15-20 min innan den ska serveras.

torsdag 22 augusti 2013

Nutellakladdkaka

 
Idag har jag varit hemma för stora killen har varit sjuk och vad passar inte bättre än att baka lite extra god fika. Det finns många olika varianter av kladdkaka och jag hittade ett recept på kladdkaka med nutella som jag gjorde om lite. La till lite extra nutella och kakao för att få fram smaken ordentligt och blev mycket bra mmmmm..... vad gott det var, en riktig succé :). Serverades med grädde.
 
Nutellakladdkaka
 
100 g smör
2 ägg
2 dl nutella
2 dl socker
4 1/2 msk kakao
1 msk vaniljsocker av bättre kvalitet
2 dl vetemjöl
 
Blanda de torra ingredienserna i en bunke ordenligt. Smält smör med nutella i en kastrull. Rör om ordentligt när smöret smält med nutellan. Tillsätt äggen och rör runt ordentligt. Häll sedan Nutellablandningen i de torra ingredienserna och vispa med elvisp en kort stund. Häll över i en brödad springform och grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter. 
 


tisdag 13 augusti 2013

Vetesurdeg


Joggingturen uteblev på grund av blixt och dunder med massor av regn och hagel. Då passade jag istället på att jag en vetesurdeg. Denna deg tar 5 dagar innan den är klar att användas. Så lördag blir det att baka bröd eller bullar utav denna surdeg. Det ska bli mycket spännande och smaka resultatet. Nu gäller det bara att inte glömma av att ta hand om degen i 5 dagar.




Vetesurdeg

2 dl vatten
2,5 dl vetemjöl

Dag 1 Vispa samman vatten och vetemjöl och häll över i en glasskål med lock. Låt stå framme gärna ett varmt ställe.
Dag 2 Vispa om och täck med lock igen. Dag 3 Fyll på med 1 dl vatten och 1/2 dl vetemjöl. Vispa och täck över.
Dag 4 Fyll på med 1 dl vatten och 1/2 dl vetemjöl. Vispa och täck över.
Dag 5 Nu bör surdegen vara klar att använda.

måndag 12 augusti 2013

Jucie med selleri


 
Då var det dags att testa lite mer goda juicer. Denna gången blev det en med selleri och det var supergott att spara en selleristjälk att doppa i juicen. Denna juice innehåller selleri, äpple, fänkål, lime, broccolistam, gurka och ingefära. Har sagt det men säger det igen... ÄLSKAR vår juicecentrifug.

söndag 4 augusti 2013

Öland





 
Vi var och tältade på Öland torsdag till fredag, vilket var mycket uppskattat av våra killar som älskar att tälta. Vi bodde på Löttorps Camping där även våra vänner bodde. Vi besökte bla Trollskogen (de tre första bilderna), där fanns träd som de satt ögon på så träden liknade troll även små porslinstroll var gömda i träden. Innan man steg in i Trollskogen fanns massa roliga bodar för barnen att kika i, allt från att rita till frågesport... Även ett vrak vid vattnet passerar man när man går genom Trollskogen.
Ett måste när man är på Öland är att besöka restaurangen Lammet och Grisen som ligger ca 4 km från Löttorps centrum. Ett mycket populärt ställe, så boka i god tid. Även Långe Erik är väl värt ett besök och gå gärna upp i fyren, en fantastisk utsikt. På vägen hem hann vi även med att besöka Borgholms Slott där vi avslutade besöket med glass..... En lyckad vistelse som innebar mycket sol och bad och trevligt sällskap. Finns massor att hitta på här på Öland.


Juice, Energikicken


Ja, då var det juicedax igen. Vi har snöat in lite på att göra olika sorters juice både på frukt och grönsaker. Idag blev det lite blandat i denna goda juice som blev vår lunch men en god grov macka. I vanlig ordning tar man bort skal på de frukter som inte ska med i centrifugen. Juicen blev 2 glas (den storleken ni ser på bilden) och vi döper den till ...... Energikicken (då den är helt påhittad av det vi hade hemma)

Energikicken

1 st ananas
1/2 fänkål
2 st äpplen
20 st vindruvor
2 cm ingefära
(För syns skull är den dekorerad med mynta från vår egen trädgård)