söndag 2 februari 2014

Cheesecake med kolakräm, lingon och flingsalt




Detta är en enkel cheescake och det går att förbereda långt innan gästerna kommer. Flingsaltet på toppen ihop med lingon och kolan mmmm..... Så gott. Detta är även en efterrätt för glutenallergiker. Det är bara att byta ut digestiven mot gluten fria.
 
Jag serverade cheesecaken i små burkar inköpt på lagerhaus 10 kr st. Tycker de är perfekta att servera efterrätter i när man inte vill ha så mycket.
 
Cheesecake med kolakräm, lingon och flingsalt
 
Digestive
Lingon
Flingsalt
300 g philadelfiaost
1 dl creme fraiche
1 dl florsocker
 
Kolakräm
1 1/2 dl grädde
1 1/2 dl sirap
1 msk vaniljsocker
100 g smör
1 1/2 dl socker
 
Ta fram en kastrull och häll i alla ingredienser till kolakrämen. Låt koka upp och sänk sedan värmen så det små puttrar. Koka tills kolan börja tjockna, när den är trögflytande är den klar. Låt svalna. Vispa samman philadelfiaost, creme fraiche óch florsocker. Täck över med platsfolie och låt stå i kylen. Krossa önskad mängd digestive, till lämpliga små bitar. När det är dags att servera börjar du med att lägga digestive i botten sedan ett lager philadelfiakrämen, sedan kolakräm och sedan digestive igen..... Avsluta med kolakräm, lingon och flingsalt på toppen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar