tisdag 2 september 2014

Ungsbakad kaka med choklad/havregryns botten med bananfyllning


 
Är du sugen på något gott nyttigt mellanmål eller en lättare nyttig kvällsmat testa då denna god ungsbakade kaka med nyttigheter. Detta har blivit en ny favorit hos mig 15 min i ugnen sedan är den klar. Nedan följer receptet;
 
Ungsbakad kaka med choklad/havregryns botten med bananfyllning
 
Botten
1 dl havregryn
1 msk kakao
1 tsk mjölk
1/2 banan
 
Bananfyllning
2 msk havregryn
1 msk kokos
1/4 tsk bakpulver
1/2 banan
Liten skvätt mjölk
 
Börja med att sätt ugnen på 175 grader. Börja med att göra botten. Mixa samman alla ingredienser till en fin smet. Platta sedan ut den på en bakplåtsklädd plåt till en rund fin botten och tryck ut ett hål i botten. Blanda nu samman bananfyllningen till en fin smet. Lägg bananfyllningen i bottenhålet och in i ugnen i 15 min. Lägg gärna på lite kokos (inte mycket) och lite hallon eller något annat gott bär ni gillar. Hoppas det smakar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar