måndag 15 december 2014

Chokladbollar doppade i choklad på pinne


Månadens bakutmaning på bloggen Sötasaker (http://blogg.amelia.se/sotasaker/) är färgglatt och tänker bidra med dessa godingar. Succé hos både barn och vuxna. Låt barnen vara med och göra dessa chokladbollar på pinne och dekorera dem vad du känner för. Jag har valt lite olika strössel och choklad att doppa dem i. 

Dessa passar perfekt på dessertbordet i jul, använd istället röda sugrör/pinnar och mer rött strössel. Bara att använda fantasin.Recept finner du nedan

Chokladbollar på pinne 10st

50 g rumstempererat smör
50 g smält mörk choklad
1,5 dl havregryn
1/2 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1-2 tsk kaffe
0,25 dl socker

Marabou mjölkchoklad och Lindts bakchoklad 70% att doppa i.

Blanda smör, havregryn, vaniljsocker, socker och kakor till en grynigmassa. Tillsätt kaffe och kakao och rör runt ordentligt. Smält chokladen över vattenbad och häll sedan i chokladbollesmeten och rör runt ordentligt. Forma till små runa bollar och stick i en pinne i varje. Låt stå svalt en stund så de hinner stelna ordentligt.

Värm sedan önskad choklad över vattenbad, jag hade Marabou mjölkchoklad och Lindts bakchoklad att doppa bollarna i. 

Doppa de stelnade bollarna och dekorera med valfritt strössel och låt sedan stå i kylen igen så att de stelnar. När de stelnat är de färdiga att avnjutas :) .



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar