måndag 22 december 2014

Pepparkakstryffel


I år som ni kanske förstått kommer vårt gottebord på julafton vara fullproppat med godsaker, lite nytt och lite gammalt gott...  Första gången i år jag testat denna tryffel, då jag tycker tryfflar är mäktiga gör jag dom lite mindre för att orka allt de andra godsaker också....

Pepparkakstryffel ca 10 - 12 st små

0,5 msk honung
0,5 msk ljus sirap
0,5 dl grädde
1/4 tsk malen kanel
1/4 tsk kryddnejlika
1/4 tsk ingefära
125 g mörk choklad 70 % 
0,5 msk smör

Krossade pepparkakor

Börja med att hälla i honung och sirap i en kastrull. Låt puttra på svag värme tills det mörknar något. Koka upp grädde och kryddorna i en kastrull och häll sedan över i honungskastrullen. Rör om. Hacka chokladen och tag sedan kastrullen från plattan och häll i den hackade chokladen. Rör försiktigt runt tills all choklad är smält. Tillsätt sedan smöret och rör om tills smöret är smält. Ställ sedan in smeten i kylen täckt med plastfolie, gärna ett dygn. Ta sedan fram den tryffelsmeten och låt stå lite rumstempererat och forma sedan till små bollar och rulla dem sedan i krossade pepparkakor.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar