söndag 1 februari 2015

Hälsobröd med bikarbonat















Det är lätt till att man alltid bakar samma bröd med vetemjöl, så idag blev det lite nytt. Ett gott hälsobröd med bikarbonat istället för jäst. Detta bröd blir väldigt saftigt och gott tack vare filmjölken. jag tog lite vad jag hade hemma i frö väg och resultatet blev toppen. Skönt att kunna variera sin frukost/mellanmål med hembakat bröd. För de som gillar russin eller aprikoser i bröd funkar det alldeles utmärkt att ha i ett sådant här bröd.

Hälsobröd 1 bröd

2 dl havregryn
2 dl mandelmjöl
3-4 dl dinkelmjöl fullkorn
2 tsk bikarbonat
3 msk honung
1 tsk salt
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
0,5 dl linfrön
4 dl naturell fil

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser väl tillsätt sedan solrosfrön, pumpafrön, linfrön och salt. Rör runt igen. Blanda sedan i honung och naturell fil. Degen ska vara kletig. Fyll smeten i en bakplåtsklädd brödform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1,5 timme. Blir brödet för mörkt täck med ugnsfolie så brödet inte bränns.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar