Mjölkchokladpannacotta 4-6 personer
2,5 dl grädde
125 g mjölkchoklad hackad
1,5 msk socker
2 gelatinblad
en liten nypa salt
Tillbehör
Dulce de leche
3-4 Rån
Rispuffar
Mörk choklad / Mjölkchoklad
Grädde
Bär
Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde, salt, socker i en tjockbottnad kastrull. Ta bort från plattan och lägg i den hackade mjölkchokladen. Rör runt hela tiden tills allt smällt samman. Lägg till sist i gelatinbladen och rör runt tills de smällt. Ställ i kylen minst 2-3 timmar. Innan servering krossar du lite rån och lägger på pannacottan, även lite rispuffar och 1 - 2 klickar dulce de leche. Varva lagren lite, gör inte för många, det är en mäktigt dessert. Om man vill kan man man lägga en klick grädde på toppen och toppa med riven choklad och bär. Klart
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar