söndag 15 februari 2015

Mjölkchokladpannacotta med extra allt


 Mjölkchokladpannacotta med krossade kex och en klick dulce de leche mmmm.... Blir sugen på denna dessert igen bara genom att skriva om den. Detta är en söt dessert men mycket choklad och kola smak vilket passar mig perfekt. Denna ska jag bjuda på nästa gång det är tjejmiddag ..... Gissar på att det kommer bli en succé då det är tjejer som gillar choklad...

Mjölkchokladpannacotta 4-6 personer

2,5 dl grädde
125 g mjölkchoklad hackad
1,5 msk socker
2 gelatinblad
en liten nypa salt

Tillbehör

Dulce de leche
3-4 Rån
Rispuffar
Mörk choklad / Mjölkchoklad
Grädde
Bär

Börja med att lägga gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde, salt, socker i en tjockbottnad kastrull. Ta bort från plattan och lägg i den hackade mjölkchokladen. Rör runt hela tiden tills allt smällt samman. Lägg till sist i gelatinbladen och rör runt tills de smällt. Ställ i kylen minst 2-3 timmar. Innan servering krossar du lite rån och lägger på pannacottan, även lite rispuffar och 1 - 2 klickar dulce de leche. Varva lagren lite, gör inte för många, det är en mäktigt dessert. Om man vill kan man man lägga en klick grädde på toppen och toppa med riven choklad och bär. Klart



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar