måndag 29 juni 2015

Rabarbermuffins med crumble


Det bästa med sommaren är att det finns så mycket gott att göra av det man har odlat i sitt land. Vår rabarber växer så det knakar och har redan hunnit med att göra rabarbersaft och dricka upp den :) . 

Nu var det dags att baka med rabarbern och då blev det dessa supergoda rabarbermuffins med crumble och jag säger bara mmmmm.... så gott. Dessa är de bästa muffins jag någonsin gjort.

Rabarbermuffins (24 st små)

2 ägg
3 dl socker
100 g smör
1 knivsudd vaniljpulver
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Ca 3 dl rabarber + lite strösocker

50 g smör
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl strösocker

Börja med att vispa ägg och socker. Vispa med elvisp tills det blivit fint luftigt. Blanda bakpulver och vetemjöl i en bunke. Smält smöret och rör i vaniljpulvret. Blanda i allt i äggsmeten och vispa tills allt ordentligt blandat. Det blir en tjock smet. Klicka ut i små formar.

Skölj och hacka rabarbern i fina bitar. Blanda gärna med lite strösocker. Tryck ner rabarber i formarna.

Smält 50 g smör i en kastrull, tillsätt havregryn och strösocker. Blanda väl. Lägg lite crumble på varje muffins.

In i ugnen 180 grader i ca 12-15 min mitten av ugnen. Håll koll på muffinsen de får inte brännas.

Lägg gärna en klick grädde eller glass till serveringen. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar