torsdag 30 juli 2015

Kanelbullekladdkaka


Kladdkaka kan man göra i många varianter och jag blir lika glad när jag hittar/kommer på ett nytt recept på en ny kladdkaka att testa. Denna kladdkaka är verkligen supergod och smakar verkligen kanelbulle, vilket jag faktiskt var lite skeptisk till från början. 

Som vanligt tar det ingen tid att göra en kladdkaka så enkelt och alltid gott och uppskattat. 

Kanelbullekladdkaka (springform ca 20 cm)

2 dl socker
2 ägg 
120 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 rågad msk kanel
2,5 dl vetemjöl
1 krm salt

1 tsk kanel + 0,5 dl strösocker 

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Vispa sedan ägg och socker pösigt i en bunke. Smält smöret. häll sedan i övriga ingredienser i bunken och vispa till en jämn och fin smet. Bröa och smöra springformen och  häll sedan i smeten i formen. Strö till sist på kanel och strösocker och grädda sedan ca 15 min i mitten av ugnen. Tiden beror lite på vilken ugn man har, så håll koll man vill ju inte att kladdkakan ska bli en torr kaka.

Servera gärna med en klick grädde eller glass. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar