lördag 29 augusti 2015

Raw glasspinnar


Jag har länge haft ett nyttigare alternativ på glasspinnar liggandes hemma men när jag i onsdags fick passa mitt lilla bonusbarn gjorde vi dessa glasspinnar, då hon bland annat gillar att baka. Hon fick välja vilka bär hon ville ha till sina 2 glassar så valde jag till mina 2 glassar.

Sedan frös vi in dom och åt dom igår (fredags).

Raw glasspinnar 4 st

2 dl mango, hallon eller jordgubbar
1/2 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl kokosgrädde
2 msk agavesirap

Chokladöverdrag 
1 dl kakao
0,5 dl kokosolja
0,6 dl vatten
0,4 dl agavesirap

Det blir ganska mycket av chokladöverdraget så går att minska på receptet eller hoppa över det helt om man inte vill ha choklad på glassen.

Mixa bär/frukt, vaniljpulver, kokosgrädde och agavesirap och häll upp i formar och stick ner en glasspinne. Frys dom 24 h. Tryck ut de frysa glasspinnarna och lägg på en tallrik, lägg in i frysen igen. Gör nu chokladöverdraget ringla sedan över glassen och frys en liten stund igen. Sedan är de klara att avnjutas. GOTT och ett nyttigare alternativ till vanlig glass.





torsdag 13 augusti 2015

Mangosmoothie med kokosmjölk


En super fräsch smoothie som mellanmål i sommarvärmen. 

Två ingredienser och sedan klar :) svårare än så är det inte

Mangosmoothie med kokosmjölk 2 glas

1 pkt 250 g fryst mango (funkar givetvis med färsk också)
1 burk kokosmjölk
Is (om man vill)
Kokos till topping

Lägg mango och kokosmjölk i en blender och mixa till den är slät och krämig.
Vill man ha den iskall, krossa is och blanda i smoothien innan den hälls upp i glas.
Toppa med kokos.

KLART!!! Enkelt och super gott