tisdag 13 september 2016

Nutellafudge


Vabb dag 2 och det går åt helt rätt håll. Då blir det till att baka igen :) inte mig emot. Stackaren som får vara hemma får bestämma recept och då hittar vi nutellafudge. Nutella är hans favorit så vi utmanar receptet och lägger i mycket mer än det står och det är vi glada för bättrar även på socker halten. Resultatet såååå gott !!! Även den stora i familjen som inte gillar nutella gillar dessa och ger högsta betyg.

Alla som älskar fugde och Nutella testa !!!

Adams och Therese Nutellafudge

3 dl vispgrädde
2,75 dl socker
1,5 dl sirap
50 g smör
Ca 250 g Nutella
Florsocker

Häll vispgrädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka tills det klarar kulprovet. När smeten klarar kulprovet häll i smör och låt koka 2-3 min till. Ta sedan av kastrullen från plattan och tillsätt nutellan och rör runt tills nutellan smällt helt. Häll upp i en form ca 22 x 22 klädd i bakplåtspapper. Ställ i kylen några timmar innan man skär upp i önskade bitar. Dekorera med florsocker :)

måndag 12 september 2016

Chokladbollar med O´Boy


Alltid kull att testa nya smaker när det gäller chokladbollar. Dessa godingar har oboy istället för kakao. Smaken blir mildare och supergoda, lät sonen provsmaka och fick högsta betyg :). 

Chokladbollar med O´Boy

150 g smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
12 msk O´Boy
6 dl havregryn
1 dl mjölk (jag använder mellanmjölk)

Ta fram smöret, lägg i en skål och låt det bli rumstempererat. Häll sedan över övriga ingredienser och rör samman till en fin chokladbollesmet. Jag använde elvisp. Låt sedan smeten stå ca 30-45 min i kylen. Forma sedan till fina små bollar i önskad storlek och rulla i kokos (alt pärlsocker eller strössel). Låt stå ytterligare en stund i kylen innan de serveras till fikat.


Hälsosammare snacks LCHF


Då har förkylning och feber även nått ett av våra barn och då blir det att fylla frysen både med onyttigheter och lite hälsosammare alternativ. Hittade detta super enkla recept och vilken tur att jag hade alla ingredienser hemma :). 

Räcker med en liten bit de är ganska mäktiga och tro det eller ej men man nöjer sig verkligen med en.

LCHF-snacks

120 g mörk choklad gärna 70%
0,75 hackade salta jordnötter
1,5 msk jordnötssmör

Börja med att smälta hälften av chokladen i ett vatten bad. Ta fram en tallrik eller liten form och lägg i bakplåtspapper och häll ut chokladen. Ställ in i frysen och låt stelna. Smält andra hälften av chokladen. När chokladen i frysen stelnat ta ut och bred på jordnötssmör och de hackade jordnötterna. och bred tillsist på den sista smälta chokladen. In i frysen igen och låt stelna. Bryt sedan i önskade bitar och förvara i frysen.